NyitólapDani és a Hozzá HasonlókVendégházakPortálWebműhelyTúrázásModellvasútAz alkotóKapcsolat

Kerékpározás, túrázás hegyen-völgyön

Egyik kedvenc szabadidős tevékenységem a kerékpározás. Régóta űzöm a sportot, nem tartozom az amatőr bicajosok közé. Több városi versenyen szerepeltem, melyeken az első háromban mindig bennt voltam.
Kerékpárjaim az idő során változtak. Első komolyabb gépem, egy Mali Cobra volt, a zöld színű. Gyári állapotban került hozzám, közel 10 éve. Kis fejlesztés után egy elég jó gép lett belőle. 4 év múlva ismét csere következett, akkor egy kék Magnum Calibro 50-es váz került hozzám. Elég brutál volt az átmérője, azért is tetszett meg. Lassanként felépítettem belőle egy elég szép kis gépet, amit kereken 3 évig tudtam hajtani. 2003 őszén került volna felújításra, de miután szétszereltem és megvettem hozzá mindent, ellopták! Ez úton is üzenem annak a gerinctelen baromnak, hogy ezzel a cselekménnyel aláírta a halálos végrendeletét!
Most egy Merida Kalahari 580-as gépem van. Újonan vettem. Jogos a kérdés, hogy milyen a gép. Hát.... Ára elég vonzó volt, mert a 100 000 Ft-os vételárból elengedtek 20000-et. A felszereltségen rögtön változtattam, a kormányszárat, a racsnit rögtön cseréltem.
Így alakult ki a fényképen látható járgány felszereltsége:
gumik:
felni:
agy:
teló:
első váltó:
Ezek után kezdtem használatba venni. Alapjába véve jó a bringa, de van egy-két dolog, amit rövidesen le kell cserélnem. Többek között a fékrendszerrel nem vagyok megelégedve. Elöl ugyan tárcsafék van, ami önmagában szép látvány, de a működése hagy némi kívánnivalót maga után. Nem értem, miért került rá noname fékrendszer. Bele értve a hátsó V féket is. Szerintem jobban dukált volna hozzá egy komplett Shimano fékrendszer. Na mindegy, majd lecserélem.
A bicajomról ennyit.

 
  Németh Gábor © 2003 E-mail