NyitólapDani és a Hozzá HasonlókVendégházakPortálWebműhelyTúrázásModellvasútAz alkotóKapcsolat

Az oldal szerkesztője

 

Gábor vagyok, Levendula utca 3 szám alatti lakos! És kérem kapcsolja ki! Szóval a nevemet nem írom le, mert ezen a lapon háromszázezer helyen lehet olvasni. 1982-ben születem egy Balatonfüred meletti kis helyen, Veszprémben. Aztán elkezdtem nőni. Most már a 180-at elkerültem egy kicsivel. És eltelt néhány év a születésem óta. Jártam iskolába is! Általános iskolámat Balatonfüreden végeztem el a Radnóti Miklós Általános Iskolában. Utánna Fűzfőgyártelepre kerültem az Öveges József Szakképző Iskola és Gimnáziumba. Itt letettem az érettségit. Aztán ottragadtam, egy kétéves akkreditált felsőfokú szakmai képzés erejéig. Meglett a vizsgám is. Műszaki informatikai mérnökasszisztens lettem. De itt nem álltam meg, mert felvételiztem a Dunaújvárosi Főiskolára. Fel is vettek a műszaki informatika szakra. Mondjuk a többire is, de az most nem lényeg.
Dióhéjban ennyi. Mit írjak még? Hmmmmm......... Nem is tudom. Ha kíváncsi vagy még valamire, akkor lépj kapcsolatba a póstafiókommal, vagy a mobilommal, melyekről bővebb infót kapsz a Kapcsolat menü alatt.

Ha türelmetlen vagy és nem tudsz kattintani és feltétlenül kell a mobilom száma, akkor olvasd el ezt a pár sort! Megismétlem, nem véletlenül írtam azt: A MOBILOM SZÁMA!!!!! Tehát nem az enyém, hanem a mobilomé! Érted??? Tehát van egy száma a mobilomnak, amit közzé teszek. Ez nem az én szám, mert az én szám a fejemen van az orrom alatt! Szóval az én számnak nincs száma. Vagyis ha belegondolok, akkor van. 1. De a mobilomnak nem ez a száma. Nincs is rajta szám, mert már említettem, hogy az én szám az rajtam van. Szóval nincs szája a mobilomnak!!!! Halottál már ilyet? Illetve van szája, de azt nem szájnak, hanem hangszórónak hívják, és nincs száma. Az beszél, ha a másik oldalon is beleszólnak! És itt jön be a képbe megint a száj, mert a másik oldalon egy szájjal szólnak bele. Érted? Én még igen, mert én írom ezt az okos eszmefuttatást! Szóval visszakanyarodok a mobilom számához. Az sok számjegyből áll. Tízes számrendszerbéli számokat kell egymás után rakni, és akkor lesz száma a mobilodnak. Próbáltad már? Én nem, mert nekem mások egymás után rakták ezeket a számokat.
Látod? Ez a mobilom száma:

1100001001001110001010110001

Fel tudod hívni? Ne is próbáld, Nekem sem sikerült! Pedig ez a száma a mobilomnak. Az én számnak meg 1. De ezt már mondtam. Kicsit megvarázsoltam a mobilom számát. Segítek kibogozni, mert egyedül nem mostanában jössz rá. Mármint nem a mobilomra, mert arra nem tudsz rájönni. Hacsak nem állsz mellette. De akkor meg minek a száma. Ha melletted áll a mobilom, akkor valószínüleg én is ott állok. Akkor meg minek a mobilom száma? Nem? Hát tök egyértelmű!
Akkor most vegyük a mobilom számát! Elkezdem kibogozni, hogy fel tudd írni. Vegyél egy darab papírt, és írd fel a fenti számot. Miért? Mert az a mobilom száma!!!! Aztán most jön a Neumann-féle dolog! Váltsad át tízes számrendszerbe, mert a fennti szám bizony nem abban van. Ezt abból veszed észre, hogy csak 1 és 0 van benne a számban. De nem az enyémben, mert abban most éppen marhapörkölt van nokedlival és uborkasalátával. Azért, mert az volt ma az ebéd és most megéheztem. Szóval az én számban most tök mindegy hogy mi van, mert az most nem lényeg, mert most a mobilom száma a lényeg. Szóval elnyomok egy hülye viccet is, mert ezt nem hagyhatom ki.
10 féle ember van, aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. Érted nem?
Szóval nézzük a fenit számot, ami egy rahedli egyesből és nullából áll. Miután átváltottad, kapsz egy másik számot. Az is a mobilom száma, csak más formában. Most már van egy kilenc jegyű számod. Ezt fel kell tagolni, hogy meg tudd jegyezni. Akik egymás mögé rakták a számokat ők is feltagolták. De gondolj bele, mi van akkor ha egymás elé rakod a számokat, vagy egymásra? Akkor mi lesz? Az már nem az én mobilom száma. Az nemtom kié. De nem is az enyém, mert az enyém még mindíg 1. Mert egy szám van. Illetve ha pontos akarok lenni, akkor sok szám van, de nem nekem, hanem úgy általában. Egészen pontosan fogalmam sincs róla hogy mennyi szám van. Csak azt tudom, hogy nekem 1.
Szóval tagoljuk a számot. A legnagyobb helyiértéktől megyek visszafelé, mert nekem az a logikusabb, és Neked is. Vegyünk két számot, mert két kezünk van. Ezeket rakjuk egymás mellé! De ne keverjük össze, mert akkor az egész szarnak semmi értelme és kezdhetjük előről az egészet. Mit látsz? Ha HÚSZ, akkor jó!!!! Rakjál utánna egy jelet. A shift+6-al megjelenik a jel. DE ha papíron csinálod, akkor nem tudod ezt megnyomni, mert a papíron nincs ilyen gomb! Előbb rakjál rá! A bal szélére tedd a shiftet, és felülre a hatost. Akkor biztosan jó lesz! Most már megnyomhatod. Lerak egy jelet. Ilyet: / . Lerakta a papírra is? Ha nem, akkor rakjad oda te, mert biztos nem jó valami! Menjük tovább. Fogjuk meg a következő kettőt is, és rakjuk egymás mellé. HARMINCHÉT lett. Ugye? Most fogjál meg még kettőt! Ha egymás mellé rakod, akkor NEGYVENHÁROM lesz.Most bajban vagyunk, mert a maradék hármat egyszerre kéne lerakni! Két kézzel hogyan fogjunk meg három számot, hogy ne keveredjenek össze? Kettőt nem foghatok meg, mert akkor egy egyedül marad, és megeszi a farkas! Ismered nem? Volt nekem egy kecském tudod-e! Szóval kell egy másik kéz is! Kell kölcsön kérni valakitől, akinek van felesleges! Ha találtál egyet, akkor fogjad meg a számokat és rakjad egymás mellé. Ha sikerült, akkor KILENCSZÁZHUSZONEGY lett. Ez a mobilom száma. Most már érted nem? Leírom, hogy mi lett az eredmény:

20/37-43-921

Ezt kaptad Te is? Ha igen, akkor jó! Ha nem, akkor menj vissza az elejére és csináld újra! Nem írom le mégegyszer, mert ekkora ökörséget nem tudok megint összehordani! Annál is inkább, hogy tele van pörkölttel a szám, nem a mobilomé!!! és le kéne nyelni!

 
  Németh Gábor © 2003 E-mail