Adria, Velebit, Vir
 
Arany Dalmácia
Vir-szigeti ajánlatok barátaimnak!
 

Adriai fények
adriai menü

Állandó képviselet
a Bázis

Adriai apartmanok Stefan nyaralóház
Michaela apartmanház
Stúdió apartmanok
Telepített lakókocsik
Borkóstoló
Képek Vir szépségeiről
A sziget térképe
Vir kezdőlap - hívogató
Közlekedési információk, útvonaltervezők:
viaMichelin
VOLÁN
időzóna-térkép:
adriai horgony

 

Vir, a horvát Adria egyik gyöngyszeme a Zadar környéki szigetvilág háromszáz szigetének, szigetecskéinek egyike. Távolsága Zadartól, Dalmácia egykori fővárosától mindössze 25 km.
Sziklás-homokos - az Adria partjára annyira jellemző - partvonalán nagyszámú gyönyörű öböl és érintetlen partrészlet található, amelyek kiválóan alkalmasak úszásra, strandolásra, az Adria víz alatti világával való ismerkedésre. A nyugodt öblök jó horgonyzóhelyek is, számos vitorláskikötővel is találkozhatunk. Vir lakói a sziget partvonalának közepén megőrizték hófehér világítótornyukat is.

A nyugodt víztükör hátterében a Velebit-hegység hatalmas, csipkézett fehér sziklái tornyosulnak lenyűgözően a látóhatár fölé. Érdekes élmény a hegység alatt fúrt alagútban futó új autópályán közlekedni. Az üdülőterület megközelíthetősége kiváló: a szárazfölddel új híd köti össze, így autóval háztól-házig lehet utazni.
A csendes sziget turizmusa családias, magánjellegű: nincs helye itt nagy hoteleknek vagy tömegturizmusnak, nincs átmenő forgalom és tengeri komp-kikötő. Az apartmanok, apró villák, nyaralók mellett, kis éttermek, árnyékos teraszú kávézók, fagylaltozók, változatos üzletecskék találhatók. Közöttük esti séták és csendes kempingek várják a pihenni vágyókat.
Akik szívesen megismerkednének a helybeliekkel, esti sétáik során betérhetnek a szőlőlugasos borkóstolók egyikébe, ahol a házigazda dalmát vörösbort, többször lepárolt rakiját (tiszta törkölypálinkát) kínál, a háziasszony pedig mintegy ajándékul, hatalmas tál igazi dalmát csemegével, saját halászatukból származó sült apróhallal kedveskedik a vendégnek. Az apartmanok kertjében és a kempingekben remek, dalmát stílusú grillsütők és bográcsoló helyek találhatók, a sütés-főzéshez szolíd zöldség- és halpiac nyújt segítséget.
Kis postahivatal, utazási iroda, orvosi rendelő, gyógyszertár teszi biztonságossá a pihenést.

Zadarhoz - Dalmácia egykori fővárosához - és a szárazföldhöz való közelsége (no meg az új híd) teszi lehetővé, hogy a csendes, nyugalmas pihenés, fürdőzés mellett, aktív pihenésképpen tartalmas kirándulásokat szervezhessünk Zadar fenséges, márványburkolatú óvárosába, melyet már a rómaiak is birtokba vettek; meglátogathatjuk Sibeniket, Trogirt, Splitet, vagy a Krka Nemzeti Park tavait és vízeséseit, Paklenica sziklaszorosait.

Szigetkerülő pár órás - félnapos hajóutak (cc. 75-100 kn/fő), illetve a közeli Dugi Otok szigetre (cc. 250-300 kn/fő) és az egyik leghíresebb nemzeti parkba, a Kornati szigetekre (cc. 300 kn/fő) vendéglátással együtt szervezett egész napos hajóutak széles kínálatából válogathatunk és tehetjük feledhetetlen élménnyé Dalmácia szigetvilágában eltöltött nyári szabadságunkat.
A Vir-sziget és Zadar közötti 25 km-es út melletti városkák, Privlaka hangulatos halászkikötője, a lagunákkal körülvett Nin városka templomaival és történelmi hangulatával, a világ legkisebb katedrálisával. Zaton üdülőközpont a számtalan programkínálatával egy-egy, a szigetről induló kirándulás célpontja lehet.

Csoportos kirándulások, nagyobb családok részére igénybevehetőek kempingben telepített nagy elősátras lakókocsik, 4-5 személyre.
Aktív pihenéshez kölcsönözhetők saját használatú kerékpárok, 5 személyes gumicsónak 4 lóerős motorral.


Van határtalan jókedvünk, optimizmusunk, nem politizálunk, csak udvarolunk, szervezünk jobbnál jobb programokat, kirándulásokat, főzünk bográcsban, sütünk- grillezünk tárcsán, mindent elkövetünk a kellemes és maradandó élményeket adó nyaralásuk érdekében; szeretnénk, ha jövőre is vendégeink lennének.

Örülünk, hogy ránk talált. Nálunk az alábbi kínálatból válogatva megtalálhatja az igényeinek legjobban megfelelő nyaralási lehetőségeket. Vir szigeten biztonságosan tájékozódhat, nem kell a nyelvvel birkóznia: egész pihenése alatt magyarul beszélhet a helyszínen!

Elérhetőség, érdeklődés, apartman-, szoba-, stúdió-, lakókocsi foglalás:
Sövény F. Péter
Adria, Vir-szigeten: ( 00385 )- 995 - 61 - 9607 - Miljkovica III/49 (júniustól-szeptember végéig);
Budapesten : (0036)-70/ 546 - 4577 (októbertől-májusig).
Email: peter.soveny@gmail.com

A gyönyörű, gazdag növényzetű villák között kedvező áron kaphatók ingatlanok. Különleges szolgáltatásként befektetési, ingatlanvásárlási tanácsadás, képviselet is megoldható.